Avro Lancaster B Mk.I Special "Grand Slam" 1/32

Productnr.: HKM-01E38

leverbaar binnen 1 tot 10 dagen

Oorspronkelijk € 369,00
350,00
U bespaart 5 %
Prijs inclusief btw 


Beschikbare levermethoden: Verzenden NL via DPD € 5,99 (gratis vanaf €100,-), Ophalen (click & collect), Verzending naar België, Expédition à la France, Lieferung Deutschland, Liwwerung zu Lëtzebuerg, Delivery Europa, Verzenden naar DPD Pick-up point NL € 5,50, Verzenden naar DPD Pick-up point Be, Versand nach DPD Pick-up point Deutschland, Spedition par un point DPD Pick-up en France, Verzenden Post NL € 6,99, Envio a españa, fragt til Danmark, Spedire in Italia, envio para Portugal

Hong Kong Models' nieuwste model kit van de iconische Avro Lancaster B Mk. Ik heb speciaal aangepast om de 22.000 pond zware "Grand Slam"-bom te dragen.
De Avro Lancaster is een Britse zware bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog. Het werd ontworpen en vervaardigd door Avro als een tijdgenoot van de Handley Page Halifax, beide bommenwerpers zijn ontwikkeld volgens dezelfde specificatie, evenals de Short Stirling, alle drie de vliegtuigen zijn viermotorige zware bommenwerpers die zijn goedgekeurd door de Royal Air Force (RAF ) in hetzelfde oorlogstijdperk.

De Lancaster vindt zijn oorsprong in de tweemotorige Avro Manchester die eind jaren dertig was ontwikkeld als reactie op de Air Ministry Specificatie P.13/36 voor een capabele middelgrote bommenwerper voor "wereldwijd gebruik". Oorspronkelijk ontwikkeld als een evolutie van de Manchester (die tijdens het gebruik lastig was gebleken en in 1942 met pensioen ging), werd de Lancaster ontworpen door Roy Chadwick en aangedreven door vier Rolls-Royce Merlins en in één versie, Bristol Hercules-motoren. Het zag voor het eerst dienst bij RAF Bomber Command in 1942 en toen het strategische bombardementsoffensief boven Europa aan kracht won, was het het belangrijkste vliegtuig voor de nachtelijke bombardementen die daarop volgden. Naarmate er steeds meer van het type werden geproduceerd, werd het de belangrijkste zware bommenwerper die werd gebruikt door de RAF, de Royal Canadian Air Force (RCAF) en squadrons van andere Commonwealth- en Europese landen die binnen de RAF dienden, en overschaduwde de Halifax en Stirling.

Specificaties:
66,4 cm lang, spanwijdte 97,2 cm wanneer voltooid

Inclusief foto-geëtste onderdelen

Stickers van Cartograf

Accessoires

Product Opmerking Status Prijs
German Luftwaffe Pilots(1939-1945)  1/32 German Luftwaffe Pilots(1939-1945) 1/32
€ 16,25 *
AVRO Lancaster and Others Night Bombers Air Set AVRO Lancaster and Others Night Bombers Air Set
€ 15,95 *
*
Prijzen inclusief btw 
Accessoiregegevens weergeven

Blader ook door deze categorieën: 1/32, HongKong Models, 1/32, mei